Hedgehog is een semi-akoestische band uit Nijmegen en bestaat uit  Noëlle Koppers, Mart Heijmans en Gé JanssenDe Engelstalige teksten, geschreven door tekstschrijver Mario van der Linden, Mart Heijmans en Gé Janssen worden door Mart en Gé op muziek gezet en gearrangeerd. Bij optredens wordt gebruik gemaakt van een eigen kleine zang-installatie.

Noëlle Koppers

Noëlle speelt gitaar, banjo en zingt. Ze volgde al op jonge leeftijd gitaarlessen, aanvankelijk klassiek, maar later ook andere stijlen zoals folk, pop en flamenco. Als tiener speelde ze in vrouwengroep Jenc en daarna bij ’t Luiaerdsgild. Later nam ze de basgitaar ter hand bij coverband The Joke. Naast de liefde voor de gitaar kwam bij Hedgehog de banjo erbij.

Mart Heijmans

Mart speelt meerdere snaar- en blaasinstrumenten. Sinds 1972 speelde hij in verschillend muziekgroepen in diverse stijlen zoals folk, pop, wereld- en blaasmuziek. Hij maakte deel uit van de groepen , ’t Luiaerdsgild, Volluk, Kladderadatsch, Kalarash en de Lip. Met Kruis en Mol verzorgt hij al 40 jaar schoolconcerten door heel Nederland. Hij schreef daarvoor meer dan 100 kinderliedjes.

Momenteel is Mart vooral actief als componist, arrangeur en dirigent voor muziekgroepen en koren. Bij Hedgehog heeft Mart zijn passie voor de gitaar en het schrijven en zingen van Engelstalige liedjes een plaats gegeven.

IMG_2439-Mart-1

Gé Janssen

Gé is de bassist van Hedgehog en schrijft ook liedjes. Hij is opgegroeid met verschillende muziekstijlen. Hij speelde in “Het Kaf”, een Nederlandstalige popband en kindertheatergroep “Kleintje Kaf”. Naast de elektrische- en akoestische basgitaar heeft hij zich de laatste 10 jaar toegelegd op de contrabas.

De stijl muziek laat zich vrij gemakkelijk plaatsen: akoestische popliedjes met roots in de folk en popmuziek. Het is een feest van melodieën met meerstemmige zang en begeleiding met gitaar, banjo, bas en ritme op band. Daardoor ontstaat een spannende mix van Engelstalige teksten, gelaagde zanglijnen en ritmische begeleiding. De liedjes zijn eigen composities waarbij Mart veelal de muziek schrijft en arrangeert. De teksten zijn geschreven door Mario van der Linden, Mart en Gé. Veel teksten gaan over de liefde, maar ook zaken als ouder worden, de koekoeksklok, gekke dingen doen, verkeerde presidenten, wielrennen en de jaargetijden. Hedgehog treedt het liefst op in een kleine semi-akoestische setting op plekken waar ruimte is voor luisteren naar de prachtige details van de muziek.

Foto’s: Mark Söhngen